Kategorie artykułów

Żyj zdrowo i bądź na bieżąco!

Nasze produkty

Nowe produkty ekotarg.pl - zmień swój styl na EKO i wyróżnij się z tłumu!


Najpopularniejsze


Walentynkowy deser gruszkowy


rozkosz dla podniebienia i ciała


Trudno o lepszą propozycję deseru na Walentynki niż zapiekane, pachnące owoce w słodkiej polewie. Wykonanie tych delicji jest bardzo proste, a efekt murowany – poziom endorfin wzrasta na sam widok talerza z pysznymi gruszkami.

 

Składniki:

 

  • 6-8 dużych, twardych gruszek
  • tabliczka gorzkiej czekolady
  • 2-3 łyżki cukru
  • cynamon

 

1. Gruszki obieramy ze skórki, kroimy na pół, wydrążamy gniazdo nasienne.

 

2. Obsypujemy śmiało cukrem i cynamonem, a następnie zapiekamy w piekarniku ustawionym na maksymalną temperaturę przez ok. 20-30 minut, aż miąższ zmięknie, a jego powierzchnia lekko się przyrumieni.

 

 

Gruszki można podawać na ciepło lub na zimno, koniecznie jednak z czekoladową polewą.

 

Polewa:

Wystarczy stopić w garnuszku tabliczkę dobrej czekolady z odrobiną mleka (krowiego lub sojowego) i polać gruszki.

 

Smacznego!

 

Weronika Holeniewska

www.wygodnadieta.pl


Opinie

facebook
Ta strona wykorzystuje pliki cookies (tzw. ciasteczka). Aby kontrolować pliki cookies, należy wejść w opcje przeglądarki i w zakładce „prywatność” zmienić dotychczasowe ustawienia. Dalsze korzystanie ze strony, bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie równoznaczne ze zgodą użytkownika na używanie informacji zawartych w cookies przez właściciela strony. Akceptuję