Akademia Siedliska pod Lipami zaprasza na dwudniowe warsztaty serowarskie i chlebowe w Idzikowie, w Kotlinie Kłodzkiej.
Termin warsztatów: 3-4.05.2014.
W programie warsztatów:
Nauka wytwarzania 4 rodzajów sera podpuszczkowego, nauka pieczenia domowego chleba na zakwasie oraz zwiedzanie atrakcji turystycznych w okolicy.
Koszt warsztatów: od osoby z wyżywieniem: bez noclegu: 295 zł, z jednym noclegiem 345 zł.
Jest możliwość spędzenia w Idzikowie całej majówki, pobyt od 1 do 4 maja to koszt 550 zł.
Wszystkie sery można będzie zabrać ze sobą, a każdy uczestnik otrzyma dyplom ukończenia kursów.
Warsztaty poprowadzą: znany w środowisku kulinarnym mgr. inż. Krzysztof Jaworski, serowar z 10-letnim doświadczeniem oraz Joanna Włodarska – dziennikarka kulinarna specjalizująca się w tematyce dotyczącej naturalnej żywności, wypiekająca chleby, robiąca sery.
Serdecznie zapraszamy!
Więciej informacji o warsztatach znajdziecie na: https://www.facebook.com/events/1410788339185131/
Joanna Włodarska
tel.kom. 505-061-237
joanna.wlodarska@onet.eu
Zostaw komentarz