Przygotowane dania powinny nie tylko zaspokajać apetyt, ale też dostarczać pozytywnych wrażeń wizualnych. Od kolorystyki potrawy bardzo często zależy czy mały niejadek lub wybredny dorosły zechcą spróbować posiłku. Wielobarwne elementy są nieodłącznym elementem słodkich wypieków, czyli ciast i tortów. Ale jak je uzyskać, wykorzystując wyłącznie naturalne składniki?

Orzechy, migdały, starannie dobrane przyprawy i niezwykle cienkie ciasto – miłośnicy bakalii będą zachwyceni, sięgając po grecką baklavę. Nigdy nie słyszałeś podobnej nazwy? Sprawdź, jak przygotowuje się ciasto zatopione w słodkim syropie i dowiedz się, z jakich okazji pojawia się ono na stole najczęściej.

Przebój sezonu „infekcyjnego” 2019/2020. Rewelacyjne stawia na nogi podczas walki z chorobą, bólem gardła, katarem, ale też wzmacnia odporność. Odpowiedni dla dzieci i dorosłych.

Omlet to świetne i bardzo pożywne danie na śniadanie lub kolację. Do tego może być w wersji na słodko lub z dowolnymi dodatkami, jak warzywa, ser, czy też z ulubionym sosem – czosnkowym, ziołowym, pikantnym. Przedstawiamy wersję omleta bez mąki i dodatku cukru. Idealny dla małych i dużych łasuchów!

Jeżeli poszukujesz przepisu na kruche, pyszne, zniewalająco pachnące i smakujące ciasteczka, to jest to ten właśnie przepis na rogaliki waniliowe. Absolutnie najlepsze ciasteczka, których smak podziwiać będzie każdy, kto tylko ich spróbuje. Polecam na każdą okazję, a najbardziej na Boże Narodzenie i Sylwestra.

Jako mama małych dzieci musiałam znaleźć sposób na przechowywanie jedzenia, tak by w każdej chwili móc wyciągnąć z lodówki zupę lub sos i szybko coś przygotować dla maluchów. Znalazłam sposób, który jest niezawodny i sprawdza się w domu rewelacyjnie. Przechowywanie jedzenia by zawsze było świeże i pod ręką nie jest już żadną tajemnicą. To proste […]